5D babamozi

Megérkezett az 5 D babamozi a Geniumba!

De mi is az 5D?

Rövid ultrahang diagnosztikai történelem, avagy a dimenziók számának növekedése

2D

A 2D eljárás még viszonylag durva metszeti képet mutatott a vizsgált szervről, vagy szövetről. A képet egy kristálysor által sugározott és detektált ultrahang fej TV képernyőre kivetített képe adja. Ahhoz, hogy a látott képet valaki értelmezni tudja szakavatott szem és sok gyakorlat szükséges. Hányszor fordult elő, amikor még csak a 2D készülékek léteztek, hogy a szonográfus lelkesen mutatta: Ott a baba látják? S erre a szülők zavartan, inkább beleegyezően, mint valódi felismeréssel bólogattak. De a technika tovább fejlődött és megjelentek a 3D készülékek.

3D

Ha a 2D ultrahang fejjel pásztázást (scannelést) végzünk, akkor már csak számítástechnikai bravúr kérdése és 3 dimenziós képet hozhatunk látre. A 3D technológia által előállított kép már fényképszerű és színes volt, szemben a régebbi fekete-fehér és csak vázlatszerű képpel, de valóságban ugyancsak kétdimenziós, mint jellemzően a fényképek. Azonban a kép forgatható és utólag manipulálható lett.

4D

Ahogyan a számítástechnika fejlődött, a 3D képalkotás sebessége annyira felgyorsult, hogy másodpercenként akár 2-3 háromdimenziós képet is tudott generálni. Ez közel valósidejű, mozgó képsor megjelenítését teszi lehetővé. A 4D igaz hogy hozzáadott még egy dimenziót, de ez az újabb dimenzió nem a tér és így a mélység volt, hanem az idő, ugyanis már mozgó képet mutatott, mint egy videó felvétel.

5D

Az ultrahang diagnosztikában az igazi áttörést az 5D jelenti.
Miért érdemes 5D ultrahang készülékkel megnézni a babánkat?
Az 5D nem más a szülők számára, mint az igazi “találkozás” a babájukkal. Nemcsak sokkal precízebb és gyorsabb képalkotásra képes, mint elődei, hanem már valóban térben és mozgó képben nézhetik meg a magzatukat. Az 5D képalkotásban finomabb felbontású 3 dimenziós képek késztíhetőek, realisztikus színvilág és változtatható a virtuális fény beesési szöge.

(Lásd videónk!)A térhatás pedig eddig elképzelhetetlen mértékben növelhető. Ehhez nem kell mást tennie, mint feltenni a háromdimenziós képet adó szemüveget, mint egy 3D TV-n, vagy egy Imax moziban. Orvosi szempontból minden eddiginél pontosabban tudjuk megítélni a magzat fejlődését, a terhesgondozás során még precízebb, pontosabb méréseket végezhetünk, az eddigi nehezen elvégezhető mérési műveleteket ez a technika leegyszerűsíti és felgyorsítja.
Jelenleg ez a technológia az ultrahang diagnosztika csúcsa.

Geléria

A Genium Magzati Orvostudományi Központban 3 dimenziós TV-n szonográfusunk, Dunai Kovács Judit tart ultrahang vizsgálattal egybekötött 5D baba bemutatót.

 

 

 

 

Október 1-től egészségközpontunk  páciens nyilvántartó rendszere megújult.

 

Új rendszerünk korszerűbb, komplexebb nyilvántartó és orvosi dokumentumkezelő, mely számos fejlesztési tervünk megvalósítására nyit lehetőséget. Beüzemelése hibátlan, valamennyi teszten jól teljesített, de -- amennyiben Murphy igazságait nem becsüljük alá -- ahol meglepetés adódhat, ott valószínűleg adódik is. Emiatt, ha picit várakoznia kellene, kérjük, legyen felénk türelemmel, megértéssel. :)


Ezzel párhuzamosan az online időpontfoglalás időlegesen szünetel. Kérjük, telefonáljon!
Ügyfélszolgálatunk a 06 1 700 4422 számon várja hívását.

Megértésüket köszönjük!


Róbert Genium Egészségközpont