«

»

Az új koronavírus járvánnyal kapcsolatos intézkedések

KORONAVÍRUS-HELYZET: RENDKÍVÜLI INTÉZKEDÉSEK

 

Egészségközpontunk a rendkívüli járványügyi helyzetben is töretlenül igyekszik ellátni feladatait. Ehhez fokozott óvintézkedéseket alkalmazunk, melyek ügyfeleink, pácienseink biztonságát is maximálisan védeni hivatottak. Ezért kérjük és köszönjük megértésüket és együttműködésüket alábbiakban:

Amennyiben légúti, illetve fertőző betegség tüneteit érzékeli magán vagy gyermekén (láz, köhögés, légszomj, torokfájás, orrdugulás stb.) vagy annak gyanúja merül fel, kérjük halassza el látogatását egészségközpontunkba, és kérjen új időpontot rendelésünkre!

Telefonos ügyfélszolgálatunk segíteni fog az időpont átfoglalásában. Addig is kerülje a közösségeket, maradjon otthon, kérdés esetén pedig hívja a 0680 277 455 vagy 0680 277 456 központi zöld számot, illetve tünetek esetén háziorvosát.

Külföldről, ezer esetszámot meghaladó idegen országból érkező pácienst — tekintet nélkül az állampolgárságára — a hazaérkezést követő 14 nap után tudunk ellátni.

A rendkívüli vészhelyzetre való tekintettel, a kormányrendeletben meghatározott beutazási tilalom szerinti országok állampolgárait határozatlan ideig nem áll módunkban ellátni. Ez jelenleg Irán, Dél-Korea, Olaszország, Izrael, Kína.

A recepción, bejelentkezés során, kérjük, töltse ki a koronavírus gyanús esetek kiszűrését célzó kérdőívet! A hivatalos (Nemzeti Népegyészségügyi Központ, Országos Tisztifőorvos) kérdőív kitöltésének megtagadása esetén nem áll módunkban fogadni szakorvosi vizsgálatra vagy laborvizsgálatra. A checklist kitöltése páciensek és kísérők számára egyaránt kötelező. Koronavírus-fertőzés gyanúja esetén személyzetünk speciális eljárásrendet fog alkalmazni.

Kérjük, belépés előtt használja a kézfertőtlenítőt, és vegyen föl szájmaszkot! Mind fertőtlenítőt, mind szájmaszkot helyben biztosítunk látogatóinknak. A maszkokat, kérjük, viseljék az intézményben tartózkodás teljes időtartama alatt, továbbá ismételt kézfertőtlenítésre is felhívjuk figyelmüket.

Intézményünkben fokozott fertőtlenítési eljárásrend érvényes, ennek megfelelően gyakori felületfertőtlenítést is végzünk.

Egészségközpontunkba pácienseink kísérő nélkül léphetnek be! A kísérőket arra kérjük, várakozzanak az udvaron, ezzel is biztosítva a lehető legkevesebb érintkezést. Amennyiben kísérő szükséges (gyermek páciensek), úgy kérjük betartani az 1 kísérő/páciens szabályt.

A fenti rendkívüli intézkedések maradéktalan betartására kérjük látogatóinkat, ezek megtagadása esetén nem áll módunkban az ellátást biztosítani.

Frissítve: 2020. március 17, 18:48

 

Az aktuális járvány idején a megelőzés, illetve a hozzánk forduló páciensek védelme elsődleges feladatunk. Intézkedéseink — a Nemzeti Népegyészségügyi Központ és az Operatív Törzs ajánlásaival és előírásaival összhangban — a megelőzést, ügyfeleink és személyzetünk védelmét, ellátásunk gördülékenységét szolgálják.

A fokozott óvintézkedéseink mellett, működésünk zavartalan. Mint mindig, ezentúl is számíthat ránk.

 


 

 

EGÉSZSÉGÜGYI VESZÉLYHELYZETI KÖZLEMÉNY ÜGYFELEINK ÉS DOLGOZÓINK SZÁMÁRA

2020.03.19. 12:00

Dr. Fábián Lajos Károly, az Igazgatóság Elnöke 

 

Tisztelt Ügyfeleink, Dolgozóink, és minden hozzánk ellátásért forduló honfitársunk!

Mint azt a médiában mindenki követheti, mindannyian nehéz és embert próbáló időket élünk, és ez még csak a felkészülésünk szakasza.

Nagy egészségügyi szolgáltatóként percre pontosan követjük a Kormány, az Operatív Törzs, a különböző kormány által létrehozott akciócsoportok, illetve irányító hatóságaink közleményeit, álláspontját, és pontosan végre is hajtjuk azokat.

A jelenlegi, és a közeli jövőben várhatóan még komolyabbra forduló egészségügyi veszélyhelyzetben egyetlen és fő prioritásunk betegeink érdekeinek szolgálata, és munkatársaink egészségének megőrzése. Igen, ez utóbbi kritikusan fontos, mert csak egészséges orvos, és egészséges szakdolgozó tud a hozzánk forduló rászorulókon segíteni.

Ebből adódóan sok – folyamatosan változó, szigorodó – korlátozással találkozik mindenki, aki ellátóhelyeinket felkeresi. Azt már korábban közöltük, hogy ugyan az EMMI és az NNK javaslata nem érintette a magánszolgáltatók halasztható beavatkozásainak felfüggesztését, de mi – szigorúan szakmai szempontok alapján, betegeink és munkatársaink egészségének védelme érdekében – a halasztást tűrő beavatkozások végzését leállítottuk, 65 évesnél idősebb munkatársainkat felmentettük a munkavégzés alól, és munkatársaink derékhadát az alábbi célok érdekében, a veszélyhelyzeti különleges jogrend adta felhatalmazásomnál fogva átcsoportosítottuk.

Jelenleg csak olyan beavatkozásokat végzünk, melyek nem halaszthatóak, vagy azok halasztása egészségromlást, és/vagy egészségkárosodást okozhatna pácienseinknél. Ezért türelmüket és megértésüket kérjük.

A hazánkban megszülető gyermekek durván 1,5%-a, vagyis kb. 1300 gyermek születik intézményünkben egy évben! Ez egy átlagos városi kórháztól nagyobb méretű szülészeti intézmény. A megszületendő kis életeket nem kérhetjük arra, hogy a veszélyhelyzet miatt maradjanak még néhány hetet, vagy hónapot anyukájuk pocijában! Egyszerűen nem fordulhat elő, hogy egy fogyatkozó lélekszámú Magyarországon, az új életek megszületése kerüljön veszélybe a járvány miatt. Munkatársaimmal – akikre nagyon büszke vagyok ezekben a nehéz napokban – hősiesen küzdünk azért, hogy többek között pl. szülészeti-nőgyógyászati és újszülött ellátó tevékenységünket fenn tudjuk tartani. Bizonyára mindenki tudja, hogy ez az esetleges komplikációk elhárítása, a császármetszések elvégzése, esetleges életmentő beavatkozások kivitelezése érdekében mekkora készültségi fokkal jár. Szülészeink, neonatológus orvosaink, sebészeink, szülésznőink, csecsemős nővéreink, műtői személyzetünk, szakdolgozóink, főtiszteink és közkatonáink, mindenki, akik most az első vonalban küzdenek, ezt a közös célt tartják szem előtt.

Mindezeken túl, sok olyan beavatkozást végeznek operáló orvosaink, amelyek halasztása súlyos egészségromlás, vagy akár életet veszélyeztető szövődmény kialakulásának kockázatát hordozza. Ez is kritikus tevékenységünk, melynek leállítása akár elveszett életévekben lenne mérhető, súlyos egyéni és társadalmi károkat okozva.

Azt is feladatunknak tekintjük, hogy a fenti tevékenységünkkel komoly terhet vegyünk le az iszonyatosan túlterhelődő állami fekvőbeteg ellátó rendszerről, ahol bizony sajnos – a legnagyobb odafigyelés és jó szándék mellett – a reflektorfény a szülészeti osztályokról lekerülhet a következő időszakban.

Összegezve tehát: a hozzánk forduló pácienseinktől türelmet, és maximális infekciókontroll együttműködést kérünk, a hatóságainkat teljes együttműködésünkről, és segítő közreműködésünkről biztosítjuk, és minden honfitársunknak, irányítóknak és irányítottaknak akik a védekezésben a front bármely szakaszán bármilyen feladatkörben részt vesznek, kitartást, és sok erőt kívánunk.

Munkatársaimnak pedig köszönöm azt a bátor kitartást amit jelen helyzetben tanúsítanak.

Köszönöm Nektek, hogy Hippokrateszi eskünk szellemében mehetünk neki együtt az előttünk álló nehéz időszaknak.

Hajrá Róbert Kórház, Hajrá TritonLife!

Üdvözlettel,
Dr. Fábián Lajos Károly
az Igazgatóság Elnöke

 

HIVATALOS KÖZLEMÉNYÜNKET ITT TÖLTHETI LE