web analytics

Dr. Szamoskövi Orsolya

dr. szamoskövi orsolyaDr. Szamoskövi Orsolya

csecsemő- és gyermekkardiológus adjunktus

 

Gyermekkoromtól készültem az orvosi pályára, a gyermekorvoslásra, majd az egyetemi évek alatt választottam a gyermekkardiológiát. A szakvizsga megszerzését követően 2010-től önállóan dolgozok csecsemő- és gyermekkardiológiai szakambulancián amellett, hogy a fekvőbeteg ellátást igénylő általános kardiológiai és intenzív osztályon kezelt gyermekbetegek ellátásában is részt veszek.

Jártasságot szereztem a szívultrahang vizsgálatok, terheléses EKG vizsgálatok, 24 órás pulzus és vérnyomás monitorizálás terén. Első diplomámat védőnőként kaptam. Itt tanultam meg azt a prevenciós szemléletet, mely a továbbiakban orvosi munkámnak is szerves részét képezi. A rendszeres testmozgásra és helyes táplálkozásra nevelésben, egészséges felnőtté válásra nevelésben egyre nagyobb jártasságot szerzek, betegeim szülei örömmel fogadják ez irányú tudásomat.

A gyermekekkel való foglalkozás, gyógyítás kapcsán már újszülött kortól fontos, hogy a testi elváltozások megoldása mellett a lelki okok feltárásra kerüljenek, ezért a szelíd gyógymódok alkalmazását is tiszteletben tartom, támogatom, végzem.

Dr. Szamoskövi Orsolya rendelése a Geniumban: kedd 16 – 20 óra (kéthetente)