«

»

Dr. Vilmányi Csaba

Dr. Vilmányi Csaba

gyermekgyógyász, kardiológus 

Rendelés: kedd 16:30-20:00

 

vilmanyi_csaba_dr_2016Dr. Vilmányi Csaba a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvosi Karán végzett 2004-ben, egyetemi tanulmányaim alatt tudományos diákköri munkáját gyermek kardiológia és pacemaker terápia tárgykörben végezte. Az egyetem elvégzése után a Balassa János Megyei Kórház Gyermekosztályán töltötte rezidensi éveit, majd a Veszprémi Cholnoky Ferenc Kórház Gyermekosztályán, 2007 után pedig a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben dolgozott. Közben a gyermekgyógyászati alapképzés keretein belül közel két évet töltött a pécsi Gyermekklinika Intenzív Osztályán.

Gyermekgyógyászati szakvizsgáját követően teljes munkaidőben a Gyermekszív központban dolgozik, a Gyermekkardiológiai Intenzív Osztály orvosaként. 2009. óta foglalkozik szív transzplantált, és transzplantációra váró betegekkel. 2011-ben vett részt először a Transzplantációs Alapítvány segítségével a „Mi is nyaralunk” szervtranszplantált gyerekek számára rendezett nyári táborban, ahova azóta minden évben önkéntesként tér vissza.“Céljaim között a szerepel a mechanikus keringéstámogató eszközök, és a transzplantációs utógondozás terén ismereteim bővítése, és a transzplantált betegek rehabilitációjában történő további aktív részvétel” – mondja dr. Vilmányi.

Magán ambuláns gyermekkardiológiai szakrendelésén, a Genium Központban a szívfejlődési rendellenességgel született gyermekek komplex ellátását, szívműtétre való előkészítését és szívműtét utáni ellátását, folyamatos ambuláns gondozást, echokardiográfia vizsgálatokat, valamint veleszületett és szerzett szívhibákban speciális nyeletéses ultrahang vizsgálatokat végez.