«

»

Jöttödre várva – programok együtt szülő pároknak

Jöttödre várva – programok együtt szülő pároknak

 

A benned lévő, női ősi ösztöneid felhozatala segítségével szeretnéd megélni, támogató, légkörben szülésed, holisztikus technikákat alkalmazva, melyek hozzájárulnak a könnyebb vajúdáshoz, tudatosabb szüléshez. Hogy úgy hozhasd világra születendő gyermeked, hogy az a legközelebb álljon „szülésélmény vágyaidhoz”.

 

Kis Melinda
holisztikus szülésfelkészítő

 

 

Ha megérintett a fenti mondat, akkor Neked szól az alábbi programom.

 

 

 

GYAKORLATI VAJÚDÁSTÁMOGATÁS együtt szülő pároknak

A vajúdástámogatás és a szülőpozíciós foglalkozás a „Birthlight” kismama jóga tanai alapján működik, kiegészítve Noll A. Nandu „Mexikói bábatrükkök” c. műhelyén is alkalmazott kendős (rebozós) és labdás gyakorlatokkal.

Átbeszéljük a szülés körüli lehetőségeket, és ezek tudatában lehetővé teszi a kismamának, hogy olyan pozíciót, helyet, légzést, szüléssegítő technikát és alternatív vajúdássegítő lehetőséget vegyen igénybe, ami számára a legmegfelelőbb.

Vajúdás támogatás: minden olyan lehetőség, vajúdó labda, légzés, hangadás, vizualizáció, relaxáció és tudatos lazítás, ami a vajúdást megkönnyíti.

Vajúdás labdán

Mind ülve, térdelve előredőlve ki lehet használni kedvező hatását vajúdás alatt.

Vajúdási pozíció labdán ülve

– elősegíti a medencealap ellazulását

– alátámasztja a gátat, segíti a tágulás folyamatát

Vajúdási pozíció térdelve, labdára előredőlve

– segíti a hátfájás megszüntetését

– segíti a magzat fejének beilleszkedését a szülőcsatornába

– lehetővé teszi a hát- és keresztcsonti masszázst

Légzés

A vajúdás és szülés alatt megfelelően alkalmazott jógalégzés kedvezően befolyásolja mind a szülő nő, mind a magzat oxigén ellátottságát. Pozitív hatása van az idegrendszer működésére, a stressz tüneteket csökkenti, kiegyensúlyozza az energiaáramlásokat. Az a nő, aki képes a szülés alatt ura maradni a légzésének, az felülkerekedik a fájdalmán, és végtelen energiák fognak a rendelkezésére állni.

Hangadás

Szülésnél a mélyről jövő hangok, sóhajok, jajszavak nagy segítséget nyújtanak a fájdalom leküzdésében, és segítenek egy magasabb tudatállapotba jutni, ami a szülés folyamatának elengedhetetlen feltétele.

Vizualizáció

Alkalmazása során a légzéshez társítunk egy képet, amelyet végigviszünk a légzés során. Ez a fajta koncentráció a fájdalom egyik legjobb ellenszere. Több jógalégzésnél alkalmazzuk.

A szülőpozíciós kismama jóga keretein belüli relaxációt jóga nidrának hívjuk. Ez egy mély relaxációs állapot, melynek eleme a Szankalpa. A jóga nidrában a testet tökéletesen ellazítjuk, míg a tudat az ébrenlét és az alvás határán marad. A Szankalpa pozitív megerősítés, melyet a kismama maga alkalmaz a jóga nidra során. Ez a pozitív megerősítés, mely a szüléssel, várandóssággal kapcsolatos, segít oldani a szüléssel kapcsolatos félelmeket és gátlásokat.

Szülőpozíciók megismerése, azaz minden olyan testhelyzet, ami a könnyebb és gyorsabb tágulás érdekében a kismama megválaszthat a vajúdás és szülése alatt.

Ezek a pozíciók többnyire függőlegesek, ezáltal kihasználják a gravitáció kedvező hatását.

 

Hányadik terhességi héttől lehet a programon részt venni?

Nincs megkötés, akkor, amikor a kismama úgy érzi, szívesen részt venne szülésfelkészítőn. (Azonban célszerű a 30. hét környékén elkezdeni, mert az utolsó hetekben elkezdett ily módú felkészülés esetén már kevés idő marad a vajúdás és szülés alatt alkalmazható vajúdássegítő technikák készség szintű elsajátítására, és a lelki ráhangolódásra.)

Kinek ajánlott a “Jöttödre várva”?

Várandós kismamáknak, kispapáknak, és minden olyan segítő családtagnak, akik jelen szeretnének lenni a kismama szülésénél. Aktív szerepet szeretnének vállalni ebben, olyan technikákat alkalmazva, mellyel hozzájárulhatnak a könnyebb vajúdáshoz, szüléshez.

Tudnivalók a foglalkozásról

Ezen foglalkozáson ajánlott párban részt venni. A pároknak, és a kismamáknak lehetőségük nyílik kipróbálni az összes vajúdási pozíciót, légzéssel kombinálva, hogy megtapasztalhassák melyik pozíció kényelmes számukra és melyik nem. Ugyanakkor lehetőségük nyílik a különböző testhelyzetek megismerésére, amiből a szülésnél kedvükre válogathatnak.

 

Important!

Időpont: kéthetente, szerda délután 17:30.
Időtartam: másfél óra.
Ár: 15.000 Ft/pár.

Első alkalom: 2017.04.19. 17.30.

 

A programra előzetes bejelentkezés szükséges a Genium Magzati Orvostudományi Központban, a (+36) 1 700 4422 telefonszámon.

 

A foglalkozást tartja:

Kis Melinda   . .
holisztikus szülésfelkészítő