web analytics

Média megjelenések

Beszéljünk egy kicsit a szülés utáni regenerálódásról

A gyermeket tervező nőket, és a kismamákat igazán senki sem készíti fel a szülés utáni időszakra, és a testi változásokra. Lényegében a gyermekágyi időszak után tükörbe nézve döbbennek rá, hogy nem azt látják, amit vártak. A kezdeti nehézségek után, ha megtörtént a belerázódás az új élethelyzetbe a babával, akkor itt az ideje önmagunkkal is törődni, és megtámogatni a szülés utáni regenerációt. Most részletesen kitérünk az eredményes fogyásra, ami a legtöbb édesanya kritikus pontja, a striák, terhességi csíkok, szétnyílt hasizomra megoldást kínálunk, és amiről senki nem beszél szívesen a hüvelyszűkítésről részletes felvilágosítást adunk. A cikk a képre kattintva olvasható el.

cukimamik cikk


Down-szindróma: tények és tévhitek

TV2, MOKKA, 2017. OKTÓBER

Szinetár Dóra közösségi oldalán osztotta meg, hogy nemrégiben megszületett kisfia enyhe fokozatú Down-szindrómás. A Mokkában a témával kapcsolatban a Down Alapítvány elnöke Dr. Gruiz Katalin és Dr. Timmerman Gábor szülész-nőgyógyász volt. A doktornő elmondta ezzel a betegséggel szemben szinte csak tévhitek vannak, viszont fontosnak tartja, hogy a szülők ne tragédiaként éljék meg a kialakult helyzetet. A doktor úr pedig a szindróma jellemzőiről és a szűrések fajtáiról mesélt.


 

 

BabyCTG a Nóvumban

MTVA, 2017. SZEPTEMBER

Az MTVA Nóvum című műsorában is bemutatkozott a BabyCTG. Dr. Timmermann Gábor szülész-nőgyógyász és Prőhle Orsolya szoftverfejlesztő az orvosi távfelügyelettel működő magzati szívhang-figyelő működéséről beszéltek.

Forrás: https://www.mediaklikk.hu/musor/novum/

 


 

Sziámi ikrek születtek Budapesten: kétévente egy ilyen eset van

TV2 MOKKA, 2017. ÁPRILIS

Lány sziámi ikerpár született Budapesten, a SOTE Klinikáján, egy dunántúli anya hozta világra őket. Az orvosok már a terhesség alatt tudták, hogy össze vannak nőve, így nem orvosi hiba történt. Dr. Timmermann Gábor a Mokkában elmondta, hogy van olyan szülész, aki soha nem találkozik sziámi ikres terhességgel, neki volt ilyen esete, ráadásul pont egy ismerőse volt a páciens.

 


Infratrainer: az alakformálás új kora

VILÁGJÁRÓ FIRST CLASS MAGAZIN, 2017. FEBRUÁR
http://vjm.hu/infratrainer-az-alakformalas-uj-kora/     

             Infratrainer_FirstClass

 

Szex: ki, mit, kitől, honnan?

HOL TART A FIATALOK SZEXUÁLIS FELVILÁGOSÍTÁSA?
RTL Klub / RTL II, Magyarul Balóval, 2016. 12. 19.

A fiatalok negyede semmilyen fogamzásgátló módszert nem használ, a gyermekek több mint felével sosem beszélgetnek szüleik a szexről, az iskolában szinte egyáltalán nem esik szó róla, a többség a barátoktól és az internetről tájékozódik – már amennyire ez tájékozódás. Szex és fiatalok: felvilágosítás, releváns tudás, avagy tudatlanság és következmények.  Baló György vendégeként, dr. Timmermann Gábor többek között elmondta, az elmúlt 15 évnek egyaránt vannak pozitív és negatív tanulságai. Mindenképpen pozitív eredmény, hogy az abortuszok száma csökkent mind az élve születések számához viszonyítva, mind abszolút értékben. Eközben továbbra is baj, hogy az interneten elérhető pornográfia és kritikátlanul megosztott információk tömege éri el a fiatalokat. A szexuális felvilágosítást a szülőknek már jóval a kamaszkor előtt meg kellene tenniük, de sokkal többet kellene tennie az iskolának is annál, amit jelenleg tesz – véli dr. Timmermann Gábor.

 


 

Születés – egyedi kiállítás a Csodák Palotájában

SZÜLETÉS KIÁLLÍTÁS A CSODÁK PALOTÁJÁBAN
Kossuth Rádió, Vendég a háznál c. műsor, 2017. 01. 12.

A Csodák Palotájában egy interaktív, élményalapú, hiánypótló kiállítást láthatunk fogantatásról, terhességről, születésről. A Születés c. kiállítás egyszerre látványos és élménydús: interaktív DNS-lánc, fogantatás-kalkulátor, egyedi videók és fotósorozatok mellett, a látogató kvázi „beülve az anyaméhbe” hallgathatja meg, hogy mit érzékel egy magzat a méhen belüli világban, de néhány percre kismamává is válhat (különösen egyedi élmény ez férfiak számára!), és kipróbálhatja, milyen viselni azt a terhet, amelyet egy kilencedik hónapban lévő kismama visel. A kiállítás megálmodója és megvalósítója, dr. Timmermann Gábor közel 10 éven át gyűjtött anyagaiból láthatunk különlegességeket. A Kossuth Rádió Vendég a háznál című műsora a kiállításra kalauzol el.

A műsor meghallgatható itt: Vendég a háznál, teljes adás ***

A kiállítás honlapja: itt

szuletes


 

sikeresnok

 


 

 

 

Az élet kezdete a 3d ultrahang szemével

 


 

Női komfort derékon alul – rádióinterjú

 

Koraszülés megelőzéséről- M1 Ma reggel műsor 2014. február 21-i műsorban a műsor 20. percétől

 

Aranyszabályok fogamzásgátló tabletta szedéséhez


Dr. Timmermann Gábor az IntimZóna egy korábbi adásában arról is beszélt, milyen szempontokat fontos figyelembe venni a fogamzásgátló tabletta kiválasztásánál, milyen mellékhatásai lehetnek annak, és miért fontos szakorvossal konzultálni a döntés előtt.

Forrás: HealthLine PR Kommunikációs Ügynökség

Befolyásolható-e a születendő magzat neme?

Dr. Timmermann Gábor a TV2 adásában a lehetőségekről, az etikai és a gyakorlati háttérről beszélt. Bár elméletben lehetséges lenne, illetve a gyakorlati lehetőségek is adottak, Magyarországon nincs törvényes módja annak, hogy a szülők orvosi úton befolyásolják születendő gyermekük nemét.

Forrás: TV2.  A video a TV2 Magyarország tulajdona.

 


Páli Patrícia

A férfiak félnek a határozott, magabiztos nőktől?
Lehet szépen szakítani?
Mik azok a tipikus hibák, amiket a nők párkapcsolatuk kezdetén elkövetnek?
Együtt járunk, de külön élünk – mingli életforma
Miért félnek megállapodni a férfiak?
Mit tegyünk, ha elfáradt a kapcsolat?
Pasik a tűsarkúak vonzásában