Média megjelenések

Az arc karaktere is változik a terhesség alatt?

A terhesség alatt teljesen felborul a kismamák szervezete, ezzel együtt az életük is. Ennek az egyik fő okozója a hormonszintváltozás. Dr. Timmermann Gábor szülész-nőgyógyász a FEM3 Caféban elárulta, hogy mik lehetnek a terhességi hormon mellékhatásai, és hogy furcsa szokások is kialakulhatnak a várandósság alatt.


 

Gyerekvállalás a negyedik X felett

A nőgyógyász válaszol – Dr. Timmermann Gábor az “elkésett generációról”! (TWN.hu, 2018. január 9.)

Figyelem! Az alábbi cikk nem egy kritika a 40 év felett gyermekvállaló nőkről. Tényeket közlök, udvariaskodás nélkül! Kérem, hogy senki ne sértődjön meg miatta. Célom a tájékoztatás, valamint egy problémára és megoldására való felhívás volt.

15 éve foglalkozom családtervezéssel, meddőségi kivizsgálással és kezeléssel. Az utóbbi pár évben a rendeléseimen jelentősen megnövekedett a 40 év feletti gyermekvállalók aránya. Én minden hétköznap rendelek, és most már nincs olyan alkalom, hogy ne jelentkezne egy-két új, ilyen problémával küzdő páciens. Egyre több új módszert és lehetőséget kellett bevezetnem a praxisomba, hogy ki tudjam szolgálni ezeket a párokat is, nem is rossz eredménnyel (lásd a cikk második felét).

Én csak „elkésett generáció”-nak hívom őket. Többségük első gyermeket szeretne, de nem ritka, hogy már van gyermek, de nem jön a testvér, vagy új kapcsolatból szeretne ismét. Általában 41-43 éves korban jelentkeznek, de egyre több a még későbbi, akár 48-49 éves. Ez nem lehetetlen, de gyakran igen nehéz feladat. Minél később jelentkezik valaki, annál többe kerül a kezelés, és annál kisebb a sikerarány.

A cikk a képre, illetve ide kattintva olvasható el.


 

Szülés 40 felett: A szülész-nőgyógyász elárulta, mi a legideálisabb kor a gyermekvállaláshoz

Dr. Timmermann Gábor a FEM3 Caféban többek között arról beszélt, hogy mit gondol arról, ha valaki negyvenen túl vállalja az első gyerekét. A szülész-nőgyógyász kifejtette, hogy beérett egy ˝elkésett generáció˝, és hogy ez a jelenség inkább egy szociológiai probléma. A videóból az is kiderül, hogy szerinte mi a legideálisabb kor a szüléshez, és hogy milyen egészségügyi veszélyei lehetnek annak, ha valaki nagyon későn vállal gyereket.


 

Terhesség – aki gyereket szeretne, annak figyelni kell a súlyára

A terhesség előtt rendezni kellene a súlyproblémákat, ugyanis a családot tervező magyar nők 25%-ának van gond a súlyával – figyelmeztet a nőgyógyász.. (…) A meddőséggel kapcsolatos problémák és a testsúly között szoros összefüggés van, mert a testtömeg és a hormonális rendszer kapcsolatban vannak” – mondja dr. Timmermann Gábor. A cikk a képre kattintva olvasható el.


Beszéljünk egy kicsit a szülés utáni regenerálódásról

A gyermeket tervező nőket, és a kismamákat igazán senki sem készíti fel a szülés utáni időszakra, és a testi változásokra. Lényegében a gyermekágyi időszak után tükörbe nézve döbbennek rá, hogy nem azt látják, amit vártak. A kezdeti nehézségek után, ha megtörtént a belerázódás az új élethelyzetbe a babával, akkor itt az ideje önmagunkkal is törődni, és megtámogatni a szülés utáni regenerációt. Most részletesen kitérünk az eredményes fogyásra, ami a legtöbb édesanya kritikus pontja, a striák, terhességi csíkok, szétnyílt hasizomra megoldást kínálunk, és amiről senki nem beszél szívesen a hüvelyszűkítésről részletes felvilágosítást adunk. A cikk a képre kattintva olvasható el.

cukimamik cikk


Down-szindróma: tények és tévhitek

TV2, MOKKA, 2017. OKTÓBER

Szinetár Dóra közösségi oldalán osztotta meg, hogy nemrégiben megszületett kisfia enyhe fokozatú Down-szindrómás. A Mokkában a témával kapcsolatban a Down Alapítvány elnöke Dr. Gruiz Katalin és Dr. Timmerman Gábor szülész-nőgyógyász volt. A doktornő elmondta ezzel a betegséggel szemben szinte csak tévhitek vannak, viszont fontosnak tartja, hogy a szülők ne tragédiaként éljék meg a kialakult helyzetet. A doktor úr pedig a szindróma jellemzőiről és a szűrések fajtáiról mesélt.


 

 

BabyCTG a Nóvumban

MTVA, 2017. SZEPTEMBER

Az MTVA Nóvum című műsorában is bemutatkozott a BabyCTG. Dr. Timmermann Gábor szülész-nőgyógyász és Prőhle Orsolya szoftverfejlesztő az orvosi távfelügyelettel működő magzati szívhang-figyelő működéséről beszéltek.

Forrás: https://www.mediaklikk.hu/musor/novum/

 


 

Sziámi ikrek születtek Budapesten: kétévente egy ilyen eset van

TV2 MOKKA, 2017. ÁPRILIS

Lány sziámi ikerpár született Budapesten, a SOTE Klinikáján, egy dunántúli anya hozta világra őket. Az orvosok már a terhesség alatt tudták, hogy össze vannak nőve, így nem orvosi hiba történt. Dr. Timmermann Gábor a Mokkában elmondta, hogy van olyan szülész, aki soha nem találkozik sziámi ikres terhességgel, neki volt ilyen esete, ráadásul pont egy ismerőse volt a páciens.

 


Infratrainer: az alakformálás új kora

VILÁGJÁRÓ FIRST CLASS MAGAZIN, 2017. FEBRUÁR
http://vjm.hu/infratrainer-az-alakformalas-uj-kora/     

             Infratrainer_FirstClass

 

Szex: ki, mit, kitől, honnan?

HOL TART A FIATALOK SZEXUÁLIS FELVILÁGOSÍTÁSA?
RTL Klub / RTL II, Magyarul Balóval, 2016. 12. 19.

A fiatalok negyede semmilyen fogamzásgátló módszert nem használ, a gyermekek több mint felével sosem beszélgetnek szüleik a szexről, az iskolában szinte egyáltalán nem esik szó róla, a többség a barátoktól és az internetről tájékozódik – már amennyire ez tájékozódás. Szex és fiatalok: felvilágosítás, releváns tudás, avagy tudatlanság és következmények.  Baló György vendégeként, dr. Timmermann Gábor többek között elmondta, az elmúlt 15 évnek egyaránt vannak pozitív és negatív tanulságai. Mindenképpen pozitív eredmény, hogy az abortuszok száma csökkent mind az élve születések számához viszonyítva, mind abszolút értékben. Eközben továbbra is baj, hogy az interneten elérhető pornográfia és kritikátlanul megosztott információk tömege éri el a fiatalokat. A szexuális felvilágosítást a szülőknek már jóval a kamaszkor előtt meg kellene tenniük, de sokkal többet kellene tennie az iskolának is annál, amit jelenleg tesz – véli dr. Timmermann Gábor.

 


 

Születés – egyedi kiállítás a Csodák Palotájában

SZÜLETÉS KIÁLLÍTÁS A CSODÁK PALOTÁJÁBAN
Kossuth Rádió, Vendég a háznál c. műsor, 2017. 01. 12.

A Csodák Palotájában egy interaktív, élményalapú, hiánypótló kiállítást láthatunk fogantatásról, terhességről, születésről. A Születés c. kiállítás egyszerre látványos és élménydús: interaktív DNS-lánc, fogantatás-kalkulátor, egyedi videók és fotósorozatok mellett, a látogató kvázi „beülve az anyaméhbe” hallgathatja meg, hogy mit érzékel egy magzat a méhen belüli világban, de néhány percre kismamává is válhat (különösen egyedi élmény ez férfiak számára!), és kipróbálhatja, milyen viselni azt a terhet, amelyet egy kilencedik hónapban lévő kismama visel. A kiállítás megálmodója és megvalósítója, dr. Timmermann Gábor közel 10 éven át gyűjtött anyagaiból láthatunk különlegességeket. A Kossuth Rádió Vendég a háznál című műsora a kiállításra kalauzol el.

A műsor meghallgatható itt: Vendég a háznál, teljes adás ***

A kiállítás honlapja: itt

szuletes


 

sikeresnok

 


 

 

Bárányhimlő a terhesség alatt

Zsófika védőangyala, Czeizel Endre — BIEN.HU —

Mindannyiunk tanár ura egyszer azt nyilatkozta, gyermekeink által válhatunk csak halhatatlanná. Az ő halhatatlansága azonban nem csak saját gyermekeit jelenti, hanem a tudást, amit hátrahagyott és ami megannyi születést tett lehetővé. Ezúton is szeretném megköszönni Timmermann Gábor doktor úrnak a biztató szavakat, szakmai és emberi hozzáállását. Ő volt az, aki Czeizel Endréhez irányított. A cikk a képre kattintva tekinthető meg.

bien hu cikk

 


Az élet kezdete a 3d ultrahang szemével

video

 


 

Női komfort derékon alul – rádióinterjú

 

Koraszülés megelőzéséről- M1 Ma reggel műsor 2014. február 21-i műsorban a műsor 20. percétől

 

Aranyszabályok fogamzásgátló tabletta szedéséhez


Dr. Timmermann Gábor az IntimZóna egy korábbi adásában arról is beszélt, milyen szempontokat fontos figyelembe venni a fogamzásgátló tabletta kiválasztásánál, milyen mellékhatásai lehetnek annak, és miért fontos szakorvossal konzultálni a döntés előtt.

Forrás: HealthLine PR Kommunikációs Ügynökség

Befolyásolható-e a születendő magzat neme?

Dr. Timmermann Gábor a TV2 adásában a lehetőségekről, az etikai és a gyakorlati háttérről beszélt. Bár elméletben lehetséges lenne, illetve a gyakorlati lehetőségek is adottak, Magyarországon nincs törvényes módja annak, hogy a szülők orvosi úton befolyásolják születendő gyermekük nemét.

Forrás: TV2.  A video a TV2 Magyarország tulajdona.

 


Páli Patrícia

A férfiak félnek a határozott, magabiztos nőktől?
Lehet szépen szakítani?
Mik azok a tipikus hibák, amiket a nők párkapcsolatuk kezdetén elkövetnek?
Együtt járunk, de külön élünk – mingli életforma
Miért félnek megállapodni a férfiak?
Mit tegyünk, ha elfáradt a kapcsolat?
Pasik a tűsarkúak vonzásában