«

»

November a prevenció hónapja a Geniumban

November a prevenció hónapja:
kedvezmények szűrővizsgálatok a Geniumban

Az egészség a megelőzéssel, a tudatos életvitellel kezdődik. A betegségek nagy része elkerülhető, ha időben, még kialakulásuk előtt, vagy kezdeti stádiumukban felfedezzük őket. Amellett, hogy egészségtudatosan élünk, érdemes évente egyszer időt fordítanunk egy orvosi szűrővizsgálatra. Évente egy alkalom azért, hogy az év minden további percét jó egészségünk biztonságos tudatában élhessük.

Hiszünk a megelőzés fontosságában. Ezért rutin szűrővizsgálatainkat igyekszünk még elérhetőbbé tenni pácienseink számára. Novemberben 25% kedvezménnyel vehetik igénybe nőgyógyászati és urológiai szűrővizsgálatainkat.

 

Komplex nőgyógyászati szűrővizsgálatok 25% kedvezménnyel

nőgyógyászat

A prevenció havában a következő kedvezményeket biztosítjuk:

  • méhnyak-, méhtest-, petefészek- és emlőszűrés 16.000 Ft helyett 12.000 Ft áron.
  • méhnyak-, méhtest-, petefészek-, emlő és HPV-szűrés (kenetből, DNS-vizsgálat a papillómavírus mind a 70 típusára) most mindössze 20.000 Ft áron.

A kedvezményes vizsgálatokat a Genium orvosai változó és soros beosztással biztosítják, a kedvezmények rendszerint azon orvosaink rendelésén vehetők igénybe, melyek legrövidebb várólistával rendelkeznek. Erről aktuális és részletes tájékoztatást recepciónk nyújt a 06-1-700 4422 telefonszámon.

 

 

Prosztatarák szűrés 25% kedvezménnyel

Férfiak számára a prosztatarák szűrési csomag novemberben ugyancsak 25% kedvezménnyel vehető igénybe. A szűrőcsomagban az urológiai szakorvosi szakvizsgálat mellett ultrahang vizsgálat és PSA tumormarker vizsgálat is szerepel (prosztata specifikus antigén, daganatot jelző fehérjevizsgálat vérmintából), és 25.000 forint helyett 19.000 forintért igényelhető (az ár tartalmazza vérvételi díjat és adminisztrációs díjakat is).

A prosztata rosszindulatú daganatos megbetegedése (prosztatarák) a férfiak körében a második leggyakoribb halálozási ok. A prosztatának három fő betegségcsoportja van: a prosztatagyulladás, a prosztata jóindulatú daganata, azaz a megnagyobbodás (a 45 év feletti férfiak különösen veszélyeztetettek), valamint a prosztatarák. A prosztata szűrővizsgálatok minden 50 év feletti férfinak ajánlott, illetve azoknak is célszerű elvégeztetniük, akiknél nehéz, fájdalmas és/vagy gyakori vizeletürítés áll fenn.

 

Important!

Az akció keretében meghirdetett kedvezmények 2017. november 1. és 30. között érvényesek a Genium Egészségügyi, Családtervezési és Diagnosztikai Központban. Adott vizsgálat keretében más kedvezményekkel össze nem vonhatóak.
 

HPV oltás kedvezménnyel

 

Védelem a HPV 9 típusa ellen 36.676 Ft helyett mindössze 32.000 forintért oltásonként!

A GARDASIL9 a jelenleg létező legfejlettebb HPV-elleni vakcina, mely nőknél és férfiaknál egyaránt alkalmazható, és a nemi élet megkezdése után is képes védelmet nyújtani a vírus 9 típusával szemben. Az oltás a HPV 6-os, 11-es, 16-os, 18-as, 31-es, 33-as, 45-ös, 52-es, 58-as típusa által okozott, a méhnyakat, a szeméremtestet vagy hüvelyt, valamint a végbélnyílást érintő elváltozások és rosszindulatú daganatok ellen, továbbá a specifikus HPV típusok által okozott genitális szemölcsök ellen biztosít védelmet. Az oltás 3 adagos ütemezés szerint történik (a második oltás az első beadása után 2 hónappal, a harmadik oltás az első beadása után 6 hónappal). A GARDASIL9 három adagja kereskedelmi forgalomban 110.000 Ft lenne, kampányunk keretében ehelyett a három adagot összes 96.000 Ft áron biztosítjuk bejelentkező pácienseink számára. Tegye magát védetté a HVP vírus okozta ráktípusok ellen, és spóroljon több mint 4.676 forintot oltásonként. Az összesen 14.028 forint megtakarítást jelent úgy, hogy egy profi, barátságos orvosi központban biztosítjuk az oltások beadását is.

 

Cervarix HPV elleni védőoltás: első adag 50% kedvezménnyel

 

A Cervarix kétkomponensű védőoltás, a HPV 16-os és 18-as  típusa ellen véd. A HPV 16 és 18-as típusok okozzák a méhnyakrákos megbetegedések 60-70%-át, továbbá a hüvely, a végbélnyílás, illetve a szeméremtest nyálkahártyáját támadják meg, és megfelelő kezelés nélkül kóros sejtelváltozásokat okozhatnak. A vakcina a vírusok egyik burokfehérjéjét tartalmazzák, amely ellen az emberi szervezet nagy mennyiségű ellenanyagot képes termelni. Az ellenanyagszint hosszú ideig – várhatóan 15-20 évig – egyenletesen magas marad, és ez biztosítja a tartós hatást és a védelmet a HPV 16 és 18-as típusú vírusok ellen.

A Cervarix védőoltás első adagját — korlátozott számban, a készlet erejéig — 29.800 Ft kereskedelmi forgalmi ár helyett 14.900 Ft-ért biztosítjuk. Akár csak a Gargasil9 esetében, a Cervarix-szal való immunizálás is 3 adagos ütemezés szerint történik (a második oltás az első beadása után 2 hónappal, a harmadik oltás az első beadása után 6 hónappal).

További részletek    .

Csontritkulás szűrővizsgálat – ingyenes csontsűrűségmérés

Csontsűrűségmérés egyaránt ajánlott csontritkulásban szenvedő betegeknek, csonttörésen átesett, klimax körüli életkorban levő nőknek, vagy olyanoknak, akiknek a családjában csontritkulásra visszavezethető törés fordult elő. Hormonális betegség vagy felszívódási zavar, vagy cukorbetegség esetén. A mérés 50 éves kor fölött mindkét nemnél javasolt csontritkulás rizikófaktorainak fennállásakor pl.: genetikai hajlandóság, magas vékony testalkatúak, csontritkulást okozó gyógyszerek szedésekor, 1. típusú cukorbetegségben, máj- vagy vesebetegségben szenvedők, pajzsmirigy-túlműködésben szenvedők. Az osteoporosis szűrése bármely életkorban elvégezhető anyagcsere eredetű csontbetegség gyanúja esetén.

A csontsűrűségmérésnek biológiailag káros hatása vagy mellékhatása nincs, átlagosan 10 percet vesz igénybe, és semmilyen fájdalommal nem jár.

Szűrőnap: november 23, 8:30 – 14:30.

Important!

A csontsűrűség mérésen való részvétel ingyenes, előzetes bejelentkezéshez, regisztrációhoz kötött Kérjük, érdeklődön recepciónkon: 06 1 7004422; e-mail: rendeles@genium-med.hu

 

BabyCTG: ingyenes próba

A prevenció hónapja keretében ingen kipróbálhatja a BabyCTG innovatív, távoli felügyelettel, az otthon kényelméből használható magzati szívhangfigyelő rendszert: a Genium két ízben is ingyenes próbanapot hirdet várandós kismamák számára.

A BabyCTG az első mobiltelefonon működő alkalmazás, amellyel babája szívhangját és magzatmozgásokat akár otthonában vizsgálhatja. Az otthon mért értékeket Szakorvosi Értékelő Központunkban szakorvos értékeli, és a mérést követő 2 órán belül visszajelez, melyet mobiltelefonján kap meg.

A BabyCTG segítségével állandó figyelemmel kísérheti babája szívhangját és magzatmozgásait a 32. héttől. Az így kapott eredményeket szakorvosunk ellenőrzi, és 2 órán belül kiértékeli. További részletek: www.babyctg.hu.

Important!

Az ingyenes próbanapokról, kérjük, érdeklődön recepciónkon. Telefon: 06 1 7004422; e-mail: rendeles@genium-med.hu