«

»

Nyílt est: mindent a nőgyógyászati lézerről és legújabb kezelésekről

Nyílt est: mindent a nőgyógyászati lézerről és legújabb kezelésekről

event-20161011

Az inkontinencia egyre inkább népbetegségnek számít, előfordulása egyre inkább vetekszik a nátha előfordulásával. Miért hallunk róla mégis oly keveset? Mert az inkontinencia még mindig tabunak számít. Például az is széles körben tabu, hogy a nők nagy hányada akaratlan vizeletcseppenést tapasztal akár együttlétek idején, akár tüsszentés, köhögés, nevetés alkalmával. Semmi szégyenletes nincs ebben, ráadásul az esetek többségében ma már könnyen kezelhető is az inkontinencia.

A kor előrehaladtával a hüvely kitágul és szövetei veszítenek rugalmasságukból, ami élettani és kényelmi gondok mellett különböző esztétikai problémákat is okozhat. Ezek kezelésére is hatékony megoldást nyújtanak az intimlézeres kezelések. A stressz inkontinencia és kevert inkontinencia kezelése mellett a hüvelyszárazság és a tág hüvely szindróma kezelésében igazolta hatékonyságát az intimlézer, melynek eredményeként a kollagénrostok újraképződnek, megerősödnek.

Míg a hagyományos műtéti eljárás kórházi beutalással, fájdalommal, altatással, hosszú lábadozási idővel járt, a legújabb lézeres nőgyógyászati kezelések fájdalommentesek, nem igényelnek műtéti beavatkozást, és nem járnak mellékhatásokkal. „Mai napig szemérmes kuncogás vagy gyanakvó, puritán megjegyzések sora fogadja az intimlézer kifejezést, pedig az egyik legkomolyabb orvosi innovációról van szó” – mondja dr. Pánczél Zita, a Genium nőgyógyász szakorvosa, aki nyílt esténken a szüléssel illetve a korral járó tág hüvely szindróma és az inkontinencia velejáróiról, a hüvelyszárazságról, a tág hüvely szindrómáról, valamint többi közt arról is beszél majd, hogy az inkontinencia vagy hüvelyszárazság mely formái esetén alkalmazható a kezelés, mi történik pontosan a kezelés során, hogyan fejti ki hatását az Er:YAG lézer, illetve készséggel válaszol a kérdésekre. Ezen az estén nincsenek tabuk.

 

 

Genium nyílt este 2016. október 11-én, kedden 18 órától. Előadó: dr. Pánczél Zita szülész-nőgyógyász szakorvos, nőgyógyászati lézerspecialista.

A részvétel ingyenes. Helykorlát miatt kérjük, jelezze részvételi szándékát a rendeles@genium-med.hu mail címen, vagy a 06 1 700 4422-es telefonszámon.