Oktatás

GENIUM_Magzati_logo_OK

OKTATÁS

 

Eddig 15 sikeres tanfolyamot szerveztünk, melyeken összesen több mint 250 kolléga vett részt, és vizsgázott le.  A Genium Magzati Orvostudományi Központ a 2013-ban alapított Genium Egészségügyi, Diagnosztikai és Családtervezési Központban, a Róbert Károly Magánkórházban és a MediMOM-ban üzemeltet vizsgálóállomásokat. Összesen 12 ultrahang specialista dolgozik (szülész, genetikus, szonográfus, radiológus, gyermekkardiológus) 4 prémium kategóriás modern ultrahang készülékkel és csúcstechnológiájú digitális adminisztrációs rendszerrel, magas szakmai színvonalon.

Kurzusainkon a legújabb szakmai elvárásoknak megfelelő elméleti és gyakorlati ismereteket adjuk át a résztvevőknek. Modern ultrahangvizsgálati eszközeinkkel, fantomon és élő modelleken sajátíthatják el a vizsgálati módok gyakorlati fogásait. A képzés tematikájába tartozik a vizsgálati módszertan, a 3 és 4 D-s képalkotás, valamint a szükséges szoftverek használata és a patológiás eltérések tematikus áttekintése. A tanfolyam résztvevőit a kurzus alatt segítjük a nemzetközi portálokon való regisztrációban, így a világ szülészet-nőgyógyászati ultrahangvizsgálók aktuális trendjébe kapcsolódhatnak be. Az 1. és 2. számú szülészeti kurzusunk alatt minden résztvevőt segítünk megszerezni az FMF akkreditációt nyaki redő mérésre, orrcsont megítélésére, ductus venosus és arteria uterina flowmetriára és tricuspidalis regurgitációra.

A tanfolyam végén záróvizsgával ellenőrizzük a megszerzett tudást, melyről oklevelet állítunk ki. A kurzusok prezentációi és tanulást segítő anyagai letölthetőek a kurzus jelszóval védett letöltő oldaláról.

Célunk a hazai szakemberek képzése és modern, tudásalapú gyakorlati ismeret minél szélesebb elterjesztése.

Basic RGB

Dr. Timmermann Gábor
orvos igazgató

 

2018. tavaszi szülészeti és nőgyógyászati ultrahang diagnosztika kurzusaink

 

Szülészeti és nőgyógyászati ultrahang tanfolyam az alapoktól a haladó szintig, 48 órás, 6 alkalomból álló: 2018. április 19., 20., 21. és 26., 27., 28. (csütörtök és péntek 8:30-18.00 között és szombatonként 8:00-14:00 között., 2. és 3. és 4. kurzust is tartalmazza). Helyszín: változó, a program szerint: Róbert Károly Magánkórház, Czeizel Intézet és Genium Thököly úti központja.

Szülészeti és nőgyógyászati ultrahang kurzusokra jelentkezési határidő: 2018. április 8.  A tanfolyam díja: 80.000 Ft, mely tartalmazza az 1.-4. kurzusokat.

Magzati szív ultrahang vizsgálata, és a magzati növekedés anomáliái (egynapos kurzus, április 20. péntek 8:30 és 18:00 között), helyszín: Róbert Károly Magánkórház 5. emelti tárgyalója.

Magzati szívultrahangra jelentkezési határidő: 2018. április 8.  A tanfolyam önálló díja: 30.000 Ft (Figyelem! Ha valaki a teljes 1. kurzus csomagra jelentkezik, nem kell külön erre fizetnie!

Első trimeszter szűrése (elmélet + gyakorlat + FMF licence) (egynapos kurzus, április 21. szombat 8:00-15:00 .) Czeizel Intézettel közös kurzus. Helyszín: Czeizel Intézet. A kurzusra jelentkezési határidő: 2018. április 8.  A tanfolyam díja: 30.000 Ft, a Geniumba és a Czeizel Intézetbe küldő orvosoknak ingyenes.  (Figyelem! Ha valaki a teljes 1. kurzus csomagra jelentkezik, nem kell külön erre fizetnie!)

Nőgyógyászati ultrahang tanfolyam (16 órás, 2 napos péntek 8:30-18:00, szombat 8:00-14:00 között, április 27. és 28. ) helyszín: pénteken Róbert Károly Magánkórház 5. emelti tárgyalója, szombaton Genium Thököly úti központja. Jelentkezési határidő: 2018. április 8. A tanfolyam díja: 60.000 Ft (Figyelem! Ha valaki a teljes 1. kurzus csomagra jelentkezik, nem kell külön erre fizetnie!)

Kurzusainkon a legújabb szakmai elvárásoknak megfelelő elméleti és gyakorlati ismereteket adjuk át a résztvevőknek. Modern ultrahangvizsgálati eszközeinkkel, fantomon és élő modelleken sajátíthatják el a vizsgálati módok gyakorlati fogásait. A képzés tematikájába tartozik a vizsgálati módszertan, a 3 és 4 D-s képalkotás, valamint a szükséges szoftverek használata és a patológiás eltérések tematikus áttekintése. A tanfolyam résztvevőit a kurzus alatt segítjük a nemzetközi portálokon való regisztrációban, így a világ szülészet-nőgyógyászati ultrahangvizsgálók aktuális trendjébe kapcsolódhatnak be. A 2. számú szülészeti kurzusunk alatt minden résztvevőt segítünk megszerezni az FMF akkreditációt nyaki redő mérésre, orrcsont megítélésére, ductus venosus és arteria uterina flowmetriára és tricuspidalis regurgitációra.

 

Részletes ismertető és tematika

 

Szülészeti ultrahang tanfolyam

 

 • 30 órányi elmélet és gyakorlat (4 alkalomra elosztva)
 • Gépismeret, hangolás, archiválás kutatáshoz, prezentációhoz.
 • Magzat sonoanatomiája, genetikai alapismeretek, koraterhesség és ikrek vizsgálata, TTTS
 • Első trimeszteri szűrések, FMF akkreditáció megszerzése
 • Második trimeszteri szűrés protokoll
 • Craniospinalis-facialis rendellenességek, neurosonogram
 • Magzati szívultrahang alapjai (Dr. Ladányi Anikó gyermekkardiológus, magzati szívultrahang specialista segítségével)
 • Hasfali, gastrointestinalis, rekesz és húgy-ivarszervi rendellenességek szűrése
 • Csont és végtagi deformitások szűrése, Lepény, burok, magzatvíz anomáliák
 • Harmadik trimeszteri szűrések, 3D-4D képalkotás fogásai, „babamozi”.
 • Doppler használat, terhességi toxémia, koraszülés megelőzés, cervixhossz mérés, ultrahang a szülőszobán, isthmocele, hüvelyi szülés prognózisa császármetszés után
 • Magzat növekedésének anomáliái, vállelakadás megoldása tréninggel (most először!)
 • Jogi és etikai aspektusok. Rossz hír közlése tréning.
 • Gyakorlati és elméleti záróvizsga.

 

Nőgyógyászati ultrahang tanfolyam

 • 16 órás 2 napos kurzus
 • 3D-s hüvelyi fej használata, 3D-s képalkotás a nőgyógyászatban
 • Nőgyógyászati ultrahang vizsgálat, a kismedence sonoanatómiája, standard mérések, Doppler a nőgyógyászatban, leletezés
 • A méh fejlődési rendellenességeinek vizsgálata és legújabb klasszifikációja
 • Myoma diagnosztikája és elhelyezkedésének klasszifikációja, endometrium polyp
 • Endometriosis ultrahang jelei, adenomyosis, mélyen infiltráló endometriosis
 • Meddőségi vizsgálatok: HYCOSY, virtuális hysteroscopia, petefészek fertilitási vizsgálata, PCOS kritériumok, isthmocele, IUD helyzetének ellenőrzése
 • Kismedencei fájdalom és akut kismedence ultrahangos differenciáldiagnosztikája
 • Petefészek eltérések differenciál diagnosztikája
 • Onkológiai szűrés a kismedencében: a petefészkek onkológiája – IOTA tanulmány, méhtest-, méhnyak- és tuba carcinoma, postmenopausa az ultrahang tükrében
 • Vizelet inkontinencia és medencefenék ultrahang vizsgálata
 • Gyakorlati képzés – fantom + élő modell, záróvizsga.

 


 

A tanfolyamon a résztvevők száma a gyakorlati képzés miatt limitált, ezért kérjük a jelentkezést mihamarabb jelezni!

Jelentkezés módja, és további tájékoztatás e-mailben: gabor.timmermann@gmail.com

Rezidensek és szakorvosjelöltek a díjtalan részvételre pályázatot nyújthatnak be, maximum 5 fő erejéig! A pályázatban egy önéletrajzot és egy motivációs levelet küldjenek a jelentkezés mellé.

Tanfolyamaink nem akkreditáltak!