Petefészek kimerülés? Terméketlen ondó? Van megoldás!

2013 óta Magyarországon az anonim ivarsejt-adományozás megszűnt. így két esetben kezelési lehetőség nélkül maradnak a meddő párok:

 • a férfi eredetű meddőségek közül a teljes spermium hiány vagy öröklött hibákat hordozó hibák esetén,
 • a női eredetű meddőség esetén a petefészek elöregedése, kimerülése.

 

Általános jelenség, hogy egyre későbbre tolódik a családtervezés, a gyermekvállalás. Megváltoztak a tanulási és karrier lehetőségek, a párválasztási szokások, és a szociális háló már nem ad alanyi jogon gyermek után önkormányzati lakást. A 35 év feletti először szülők és a negyven feletti szülő nők aránya a 70-es évekhez képest a 40-szeresére nőtt. A magyar meddőségi központokban egyre több párnál adják fel a kezeléseket a petefészek elöregedése miatt (magas FSH, alacsony AMH, válaszképtelenség a stimulációra stb.). Az anonim spermabankok megszűnésével a magyar meddőségi központok anonim donor spermát nem használhatnak fel. Emiatt olyan esetekben, amikor visszafordíthatatlanul terméketlen az ondó (azoospermia, teratozoospermia, kemoterápia után, heretumor miatti herék eltávolítása stb.), Magyarországon csak az örökbefogadást tudják egyetlen alternatívaként felkínálni.

 

Petefészek kimerülés? Terméketlen ondó? A lombikközpont sem tud segíteni? Még tudunk egy megoldást!

ReproGenesis_fertilizacio

Szinte napi szinten találkozunk olyan párokkal, akik rengeteg próbálkozáson, vagy éppen a sokadik lombik sikertelenségen vannak túl. Sokszor reménytelennek látszó esetek, amelyekre a legkorszerűbb eljárások segítségével megpróbálunk megoldást találni. 

Negyvenen túl nem pusztán a terhességek kockázata növekszik meg, de a megfogantatás esélyei is drasztikusan csökkennek. A petesejtek 40-50 százaléka 40 év felett eleve genetikailag hibás, sokkal magasabb a vetélések aránya is, ami kapcsolatban áll a kromoszómák rendellenességeivel. Például míg 20 éves kismamák esetében statisztikailag minden 2000-ik esetben fordul elő Down-szindrómás embrió, addig egy 42 éves kismama esetében ez a kockázati arány 1/80-ra növekszik. Gyakoribb emellett például a lepényi elégtelenség, a kisebb magzat, az elhalt magzat vagy a koraszülés előfordulása is.

“A gyermekvállalás lehetősége nem veszett el végleg azoknak a nőknek az esetében sem, akik már nem rendelkeznek megfelelő minőségű petesejttel.”

Bár a mai negyvenes hölgyek fittek, sportosak, csinosak, a petefészek kimerülése nem kerülhető el. A gyermekvállalás lehetősége azonban nem veszett el végleg azoknak a nőknek az esetében sem, akik már nem rendelkeznek megfelelő minőségű petesejttel. Kimerült petefészek vagy a stimuláció ellenére kinyert, de már nem megfelelő minőségű petesejtek esetén egyik lehetőség a fiatal petesejt donor. Magyarországon ennek a lehetősége erősen korlátozott, a törvények újabban nem teszik lehetővé az anonim ivarsejt adományozás gyakorlatát. Ugyanez a helyzet, ha valaki embriót szeretne örökbe fogadni.

Nem rokontól kapott, fiatal petesejtből származó embrió beültetésre kizárólag külföldön van lehetőség – Magyarországhoz legközelebb Csehországban. Ott legálisan nyerhető fiatal, többnyire főiskolás, egyetemista lányoktól petesejt. Sokak számára ez az egyetlen járható út a terhesség vállalása érdekében. Az eljárást a Genium Egészségügyi, Családtervezési és Diagnosztikai Központ páciensei számára a 3 és fél órás útnyi távolságban lévő Brno-ban, partner intézetünk, a ReproGenesis végzi.
Központunk, illetve hivatalos cseh partnerünk, a ReproGenesis petesejt és spermium donor programja azokat a párokat kívánja segíteni,akik nehézségekbe ütköznek a megtermékenyítés során, az idő előrehaladtával nem képesek termékeny peteérésre, ondóképzésre, genetikai rendellenességekben szenvednek vagy onkológiai kezelésen estek át.

ReproGenesis_mosolyogSzámukra a leghatékonyabb kezeléseket és eljárásokat ajánljuk, a hozzánk forduló párok személyes kívánságait és speciális igényeit szem előtt tartva.

A Geniumban jelentkező családtervező párok számára az előzetes konzultációk, előkezelések, majd a beültetést követő utógondozás Budapesten zajlik, így a beavatkozás mindösszesen kétszeri utazást igényel. Így az elő- és utókezelést magyar árakon, helyben tudjuk megoldani, az eljárást pedig a legközelebbi kiemelkedően profi helyen végezhetik el. Cseh partnerünk prémium minőséget garantál alacsonyabb áron, mint más környező meddőségi klinikák: a kezelések más országokban működő versenytársaikhoz képest harmad áron elérhetők.


A korszerű technológiának és az orvosok munkájának köszönhetően az ily módon elért sikeres terhességek aránya 68%!

A kezelések sikerességi mutatói a ReproGenesis-t Európa legkorszerűbb meddőségi központjainak élvonalába emelik. Az orvosokból, embriológusokból, ápolókból álló szakértő csapat sok éves tapasztalattal és számos szakmai sikerrel büszkélkedhet. Szaktudásuk legjobb bizonyítéka az igen magas fogamzási arány: a sikeres terhességek aránya 68%.

A meddőség legkorszerűbb kezelési eljárásait a legátfogóbb sperma-, petesejt- és embrió donor program egészíti ki.

“A legfejlettebb donor programmal büszkélkedhetünk a Cseh Köztársaságban, így azonnal képesek vagyunk a legjobb donor találatot biztosítani a kezelésekben részt vevő párok számára. A programdonor petesejtet, spermátés embriót is tartalmaz. Valamennyi donorunk alapos vizsgálaton esik át a mentális betegségeket, genetikai és hormonális rendellenességeket, illetve a szexuális úton terjedő betegségeket illetően. A donor ivarsejteket magába foglaló kezelés többszörös embriókat is eredményezhet. A fel nem használt egészséges embriókatkésőbbi felhasználásra fagyasztással őrizhetjük meg. A sikeres terhesség elérése után, ezeket az embriókat beültetve, biológiai testvérek létrehozását valósíthatjuk meg. Természetesen ugyanazon donor anyagának (akár különböző mintáinak) többszöri felhasználására is módot teremtünk.” ReproGenesis

ReproGenesis_plakat

A reménytelennek látszó helyzetben is van remény!

A ReproGenesis, egyedi donor adatbázisának köszönhetően, képes a legjobb donor találatot biztosítani a kezelésekben részt vevő párok számára. Alapvető fontosságú, hogy a Geniumban és ReproGenesis-ben az Ön orvosa minden esetben tiszteletben tartja késérét, akaratát, személyes kívánságait, így ajánlva a leghatékonyabb kezelést.

A program nem csodát ígér: a reménytelen helyzetben is lehetőséget ad egy család létrehozásához, mely siker esetén kárpótol majd minden ráfordításért.

 

A REPROGENESISBEN ELÉRHETŐ KEZELÉSEK

 • IVF / ICSI / PICSI / IUI
 • petesejt adományozás
 • donor sperma
 • embrióadományozás
 • PGD / PGS
 • asszisztált petesejtgondozás
 • embrió fagyasztás
 • petesejtfagyasztás
 • spermium fagyasztás
 • prolongált embrió érlelés
 • embrió monitoring
 • ERA teszt
 • endometrium kezelés
 • MESA / TESE
 • akupunktúra

 

ReproGenesis_logo_01