PrenaTest®

PrenaTest® – pontos eredmény, szúrás nélkül

 

 

Új, kockázatmentes genetikai vizsgáló módszer a magzati diagnosztikában

 

PrenaQPCRalapA PrenaTest® vizsgálat kockázatmentesen, a magzatot nem veszélyeztetve, anyai vérvétellel képes kimutatni a Down-kór és más kromoszóma számbeli rendellenességeit, a régebbi invazív (hason keresztüli szúrással járó) módszerrel végzett vizsgálatokkal azonos hatékonysággal.

 

Az új, molekuláris genetikai módszeren alapuló vizsgálat az anyai vérben keringő szabad magzati DNS szakaszok vizsgálatán alapszik. A Down-kóros (21-es triszómiás), Edwards kóros (18-as triszómiás) vagy Patau-kóros (13-as triszómiás) magzat extra mennyiségű, a 21-es vagy 18-as, vagy 13-as kromoszómát reprezentáló szabad DNS-t bocsát az anya vérébe, amely ezzel az új módszerrel rendkívül jó hatékonysággal kimutatható.

 

A non-invazív, egyszerű anyai vérvétellel elvégezhető, tehát vetélési kockázattal nem járó PrenaTest® jó alternatívája az invazív vizsgálati módszereknek (CVS- chorion biopszia vagy GAC- magzatvíz mintavétel), a magzati számbeli kromoszóma rendellenességek azonosítására.

 

A PrenaTest® az első európai akkreditációval és CE jelzéssel rendelkező ilyen jellegű vizsgálat.

 

A PrenaTest® vizsgálattal a születendő gyermek neme is megállapítható, valamint a teszt kettes ikerterhességben is alkalmazható. Hármas, vagy annál magasabb számú ikreknél a teszt jelenleg nem használható.

Új PrenaTest® Alap: még olcsóbban

 

2017. januárjától megújult a PrenaTest® Alap vizsgálat. A 75 000 forintos áron elérhető új PrenaTest® Alap vizsgálat gyors, megbízható és megfizethetőbb megoldást kínál a non-invazív, direkt, magzati DNS vizsgálatán alapuló NIPT alkalmazására, a 21-es triszómia emelkedettebb kockázata esetén, de akár elsővonalas szűrési módszerként, az elhagyhatatlan, alapos első trimeszteri ultrahang-vizsgálat kiegészítőjeként.

A qPCR technológián alapuló módszer a 21-es triszómia azonosítására  alkalmas, a szekvenáláson (MPS) alapuló módszer által azonosított pozitív esetek mindegyikét képes felismerni. A qPRC eljárás lényege, hogy az álpozitivitási tartomány magasabb, az így pozitív eredménnyel záruló qPCR vizsgálatokat követően az adott minták automatikus MPS alapú analízise követi, többlet költség nélkül.

A PrenaTest® Alap vizsgálat ikrek esetén nem kérhető, qPRC vizsgálat illetve toxémia szűrés ikerterhesség esetén nem alkalmazható.

A PrenaTest eredménye 7 munkanap.

TEKINTSE MEG A PRENA TEST® ÁRAIT ITT 

BEJELENTKEZÉS A GENIUM KÖZPONTBA PRENA TEST®re

 

p3