Publikációk, szakmai anyagok

Publikációk, szakmai anyagok

 

A diagnozis 21 triszomiaA diagnózis – 21 triszómia

Írta: dr. Timmermann Gábor és Mátyás Mónika

Down-szindróma: a száraz tények, a magzatkori diagnosztika lehetőségei, felismerés, mérlegelés, döntés, lehetőségek, utak. Egy kiskönyv, amelyből nem pusztán tudást szerezhetünk, de alternatívákra is rávilágít, a Down-szindrómás magzatot viselő várandósok számára valamennyi tényező feltérképezésével. Tiszta fejjel, ítélkezés nélkül.

 

Tájékoztató Down-szindrómás magzatot viselő várandósok számára – letöltés 

 

 

NaPro® – Magyarországon elsőként a Geniumban

„Azoknál a normál termékenységű pároknál, akiknek nincs meddőségi problémájuk, az első három hónapon belül 70 százalék, hat hónapon belül 90 százalék a sikeres teherbeesés aránya. Meddő párok esetében a teherbeesés esélye 20 százalékkal nő a Creighton Modell alkalmazásával, és 40-80 százalékos sikeresség érhető el a NaPro® technológiával” – dr. Antritter Zsófia, Magyarország első NaPro szülész-nőgyógyász orvosa.

Fogamzásszabályozás – természetesen: interjú dr. Antritter Zsófiával

IME XIII. ÉVFOLYAM 4. SZÁM 2014. MÁJUS

 

dr.timmermann könyvDr. Timmermann Gábor: A méhen belüli fogamzásgátló eszközök/rendszerek és biztonságos felhelyezésük a klinikai gyakorlatban

2015, Betűvirág kiadó, Budapest. “Hiszek abban, hogy mindenkiben, aki elolvassa ezt a kiadványt, sikerül bizalmat ébresztenem az IUD/IUS iránt, valamint drasztikusan csökkenteni tudja ezen invasiv módszer alkalmazásának kockázatait” – írja a könyv előszavában a szerző. A könyv egyszerre olvasmányos, tanulságos, reflexív, szemléletes, és legfőképpen gyakorlati.