«

»

Selyemfestmény kiállítás a Geniumban

Selyemfestmény kiállítás a Geniumban

Somogyi Réka selyem-festőművész munkáiból látható kiállítás az ősz folyamán a Genium folyosóján. A művek nem pusztán megcsodálhatók, de meg is vásárolhatók. 

Somogyi Réka így vall munkájáról:

“Saját történeteim mindenki történetei, nem vagyunk ám oly különbözőek, csak az érzékenységünk más és más. Az egyetlen lényegi  kérdés elől, hogy tudniillik ki vagyok én a valóságban, nincs kibúvó, előbb vagy utóbb fel kellett tennem.  Komolyan. A kérdés, melyet a kereső önmaga felé nyílként lő ki, s ez az a nyíl, mely soha nem érkezik célba, melyre az elme szintjén nincsen válasz. A nyíl sebesen száguld az abszolút ismeretlen felé, közben pedig pereg egy valószínűtlen film, melyet az életemnek hiszek. Ennek vannak örömei, fájdalmai, tisztásai, dzsungelei. Erről lehet festeni, és ezt teszem most már a 20. esztendeje nagyjából nap mint nap.  Feljegyzem  az utat, melyen  párává vált énem áthalad. Ezt ez egy utat ismerem csak hitelesen, belülről, másról nem tudok szólni.”

Selyemfesményei mellett Somogyi Réka festményruhákat is készít, speciális nyomdai technikával saját képeit varázsolja ruhákra. Fesmény-kabátjai, leggingsei és ruhái egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az egyedi és kreatív viseletek kedvelői között.

 

További információk: www.somogyireka.hu   .