«

»

Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra jelölték a Genium két orvosát

Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra jelölték a Genium két orvosát

Dr. Jenei Lóránd szülész-nőgyógyászt és dr. Jex Anna szülész-nőgyógyászt pácienseik jelölték az idei Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra. A Genium orvosaira március végéig lehet online szavazni.

A díjat minden évben, munkájuk elismeréseként ítélik oda olyan orvosoknak, akiket a szakmai zsűri mellett a pácienseik is arra érdemesnek tartanak. A jelölések páciensek részéről érkeztek, orvosaik elhivatottságának, rendkívüli odaadásának elismeréseként. A végső rangsor illetve a díjazott kiléte közönségszavazás útján dől el. Szavazni a favorit orvos nevének beírásával, személyes e-mail cím megadásával, majd a szavazat hitelesítésével lehet (visszaigazoló e-mail útján) ide kattintva.

A díj hagyományteremtő kíván lenni, apropóját az adja, hogy 80 éve kapta meg az orvosi és fiziológiai Nobel-díjat Szent-Györgyi Albert.

“Orvosoknak, akik mindent megtesznek értünk, akiket legtöbbször csak akkor keresünk fel, amikor a szükség kívánja. Segítségért megyünk. Hétköznapokon és ünnepnapokon, éjjel és nappal is fordulhatunk hozzájuk, ha nagy a baj. Ők pedig készek segíteni. Köti őket a hippokratészi eskü és még valami, ami ennél is fontosabb, a gyógyítás iránti rendíthetetlen vágy, jobbító szándék, tenni akarás. Amit kapunk tőlük, természetes. Megköszönni mindezt elegánsan nagyon nehéz. A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj lehetőséget nyújt arra, hogy megköszönhessük nekik” – áll szervezők szándéknyilatkozatában.

Partnerintézetünk, a Medikids Gyermekgyógyászati Központ két orvosát, dr. Filiczki Gabriella gyermekneurológust és dr. Külkey Orsolya csecsemő- és gyermekgyógyászt szintén jelölték a díjra.